Haina

 

 

hainap

 

Haina

Acum 2000 de ani Hristos ne îndemna să îl ajutăm pe cel aflat în nevoie, cum, când şi cât putem.

Cercetatorii zilelor noastre au descoperit că, atunci când facem fapte bune şi dăruim, creierul nostru secretă dopamină, care ne face să ne simţim mult mai fericiţi decât în mod normal.

Dr. Stephen G Post, profesor de medicină preventivă este autorul unei carţi despre puterea secretă a ajutorării -The Hidden Gifts of Helping. O cercetare facută de Dr. POST cu ajutorul site-ul voluntarilor americani, arată ca 41% din americani au facut aproximativ 100 ore de volutariat într-un an, şi în urma acestor activităţi 68% au spus că se simt mai sănătoşi, 73% că le-a scăzut nivelul de stress, 83% că şi-au îmbunătăţit starea de bine din viaţa lor. Pe acest site poţi să îţi alegi în ce domeniu vrei să faci voluntariat, conform cu înclinaţia interioară, astfel încât să foloseşti talentul tău şi să te simţi eficient.

În anul 2013, au fost finalizate o serie de 3 cercetari pe continentul american, despre ajutorarea celorlalţi şi impactul pe care îl are, asupra participanţilor şi societăţii. Din continent, Canada este ţara în care 84% din populaţia ţării donează, începând de la vârsta adolescenţei – 15 ani, aşa cum precizează un studiu făcut in 2010.  Lara B Aknin, de la Fraser University Canada şi colaboratorii săi au dovedit ştiinţific că fericirea care apare la donator este mai mare, dacă acesta are o conexiune, o legătură socială cu cel aflat în suferinţă.

Şi noi avem în înţelepciunea populară, proverbe  care confirmă aceste rezultate, care au trecut proba timpului: “Ajutându-i pe alţii, te ajuţi pe tine!”sau “Fă altuia ce ai vrea să ţi se facă ţie!” adică reversul proverbului “Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face!”.

Oare bănuiau strămoşii noştri că un lucru atât de simplu –să dăruieşti- ne face bine şi nouă? Oare Canada este o ţară prosperă şi de aceea îşi permite să doneze sau tocmai pentru că donează este bogată?

Vă invit să urmăriţi acest video pentru copii, mai mici sau mai mari, care se potriveşte cu vremea de afară. Oare mai sunt acum poveşti asemănătoare?

 

Surse:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.